Globus

bio je rastrojen

Kod nje je ubica iz Splita stanovao: Rekao mi je “oprosti, ja nisam spavao 16 dana…”

14/01/2020
FOTO: dnevnik.hr

Gledao je u prazno, pogledao ništa nije. Nije mi se javio. On inače kaže 'dobar dan', ali sad se nije javio, nije me ni pogledao

Bivša stanodavka trostrukog ubice iz Splita ispričala je za Novu TV kako se Filip Zavadlav ponašao danima prije zločina.

Marcela Sunara, vlasnica stana u kojem je osumnjičeni živio kao podstanar, rekla je kako je dan prije nego što je ubio troje ljudi Zavadlav bio rastrojen.

“Ja sam rekla i policiji, on je dan prije, tačno 24 sata prije, oko 15:30-16 sati sjedio na ovoj stolici, za ovim stolom, sam samcat. Gledao je u prazno, pogledao ništa nije. Nije mi se javio. On inače kaže ‘dobar dan’, ali sad se nije javio, nije me ni pogledao. Nije ništa rekao. Samo je buljio u prazno, pojeo je nekakav jogurt, neko pecivo”, ispričala je Marcela Sunara.

Filip Zavadlav

Etel Zavadlav, majka osumnjičenog za Jutarnji list je rekla kako Filip 20 dana prije ubistva nije spavao. Sunara tvrdi da joj je slično i on rekao.

“Kad je došao tu, kad su ga doveli na pretres u potrazi za puškom, ispričavao mi se, rekao je ‘Marcela, oprosti, oprosti, oprosti, ili ja, oni, ja ne znam šta ću, ja nisam spavao 16 dana, proveo sam noć na psihijatriji’. I to je govorio dok je tu prolazio, dok su ga odvodili u hodnik prema sobi jer on ništa nije razumio, vidjelo se na njemu. Ništa nije razumio. On nije bio svoj”, rekla je uznemirena stanodavka.

Filip Zavadlav, osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu, stigao je sinoć pod jakom policijskom pratnjom u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. Facebook grupa podrške osumnjičenom za ubistvo više puta se pojavljivala pa nestajala s Facebooka. Imala je i oko 20.000 članova. U Split je stigao advokat Branko Šerić, kojeg su angažirali za odbranu osumnjičenog.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.