Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

autoputu u Austriji

Kombi s državljanima BiH i Hrvatske učestvovao u stravičnom sudaru

nesreca austrija
FOTO: Screenshot

Na mjesto nesreće brzo su stigle hitne službe, a vatrogasci su iz oba vozila morali osloboditi putnike

Devet osoba je povrijeđeno, od kojih troje teže, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer na autoputu u Austriji.

Do nesreće je došlo kada se kombi zabio u kamp-kućicu, a zatim se prevrnuo na krov, prenose mediji.

Kombi u kojem je bilo devetero državljana Hrvatske i BiH putovao je iz Njemačke prema Hrvatskoj i BiH. U jednom je trenutku sletio s ceste i zabio se u barijeru koja ga je odbacila na kamp-kućicu. Kombijem je u u smjeru Graca upravljao 28-godišnji državljanin BiH.

“Dana 28. juna oko 15.15 sati dogodila se saobraćajna nesreća na autocesti A8 Innkreis na raskrsnici Wels. Minibusom u smjeru Graza upravljao je 28-godišnji državljanin BiH. U vozilu je bilo ukupno devet osoba s bosanskohercegovačkim ili hrvatskim državljanstvom. Iz još nerazjašnjenih razloga udario je u branik koji se nalazi na raskrsnici Wels. Vozilo se prevrnulo i na krovu skliznulo na mobilnu kućicu 48-godišnjeg Nizozemca koji je vozio u desnoj traci. Dok su osobe u kamp kućici neozlijeđene, putnici u minibusu pretrpjeli su ozbiljne ozljede i prebačeni su u obližnje bolnice”, saopštila je austrijska policija.

Vatrogasci su morali izvlačiti nekoliko osoba iz slupanog vozila.

Prema hitnim službama niko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti.

Tačan uzrok nesreće utvrdit će nadležne službe.