Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krvava noć u Nišu: Izbacili ga iz kafane, on otišao kući po automat (FOTO)

NIS PUCNJAVA1

Četiri osobe, među kojima je jedan policajac, ranjene su hicima iz automatske puške u pucnjavi do koje došlo noćas oko tri sata ispred noćnog kluba “Manila” u centru Niša, piše “Blic”.

Hitna pomoć je u 2.50 sati dobila poziv da zbrine policajca ranjenog u vatrenom obračunu, ali su po dolasku na lice mjesta dobili obavještenje da je on službenim kolima već odvezen u Urgentni centar, a da je potrebno da zbrinu troje povrijeđenih pa su upućene dodatne dvije ekipe.

– Jedan najteže povrijeđeni imao više ustrijelnih rana po tijelu. On je pogođen sa tri hica u grudi kao i u obje noge. Drugi ranjeni je imao ustrijelnu ranu koljena desne noge, a treći jednu manju povredu od rikošeta ili ogrebotinu na desnoj podlaktici. Svima su previjene rane i u svjesnom stanju su prevezeni u Klinički centar u Nišu, rečeno je “Blicu” u Hitnoj pomoći.

Radnik obezbjeđenja pored toga što je izrešetan u noge, ima i tri ubodne rane na grudima i jednu na vratu.

– On je uboden tri puta u grudi nekom oštricom i jednom u vrat, ali nijedna od ubodnih povreda nije duboka. Nijedan ubod nije probio grudni koš i povrijedio pluća. To su površne rane jer je samo probijen mišić, kazali su iz bolnice gdje je povrijeđeni operisan.

Brzom i efikasnom intervencijom pripadnici niške policije savladali su i uhapsili I. P. (32).

Kako je saopšila policija pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između osumnjičenog I. P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbjeđenja, nakon čega su njih trojica udaljeni iz objekta.

– Osumnjičeni I. P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbjeđenja (30) koji se nalazio ispred kafića. Osim radnika obezbjeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (37) koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno s njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta u centru Niša, saopštila je policija.

I. P. je pucao i na policijske službenike i tada je ranio policijskog službenika M.M. (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja, tako što je skočio na osumnjičenog. Prilikom intervencije lakše su povrijeđana još dvojica policajaca.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad I. P. i ranili ga u predjelu desne noge, nakon čega su ga razoružali i spriječili tragičnije posljedice.