Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

užas u centru prijestonice

Krvoproliće u Beču: Tri osobe poginule, ubijen i jedan od napadača

bec111 (1)

Policija je građanima poručila da izbjegavaju navedeno područje. Objavili su da su na teren poslali sve raspoložive snage

Stižu nove informacije iz austrijske prijestonice Beča.

Iako je Kurier objavio da je u pucnjavi kod sinanoge u centru grada, u blizini Schwedenplatza, ubijeno “najmanje sedam ljudi”, a više ih je ozlijeđeno, zvanično je potvrđeno da su tri osobe ubijene, a 15 povrijeđeno.

– Petnaest žrtava napada primljeno je u bolnice u Beču. Najmanje sedam od tih 15 osoba je teško je ozlijeđeno, rekao je Christoph Mierau, glasnogovornik Bečke zdravstvene organizacije.

“U terorističkom napadu bilo je nekoliko mrtvih i ozlijeđenih”, to je potvrdio glasnogovornik bečke profesionalne spasilačke službe, Daniel Melcher.

“Još se ne možemo ograničiti u smislu brojeva, još uvijek smo u procesu dobijanja informacija”, rekao je Melcher.

Policija je građanima poručila da izbjegavaju navedeno područje. Objavili su da su na teren poslali sve raspoložive snage.

Šta je policija do sada potvrdila

* Oko 20:00 sati pucnjava s područja Seitenstettengasse
* Nekoliko počinitelja s dugim puškama
* trenutno ukupno 6 mjesta zločina
* 1 smrtno stradao, nekoliko teško ozlijeđenih, uključujući policajca
* Policija ubila 1 počinitelja

Užasne snimke

Kako javljaju austrijski mediji, napad su počinila najmanje dvojica napadača s automatskim oružjem, o čemu svjedoče i šokantne snimke koje su zabilježili građani iz svojih stanova koji gledaju na mjesto zločina.

Kako je saopćilo ministarstvo unutarnjih poslova, jedan od napadača je mrtav, a drugi je prema nekim informacijama u bijegu dok neki mediji javljaju da je uhvaćen. Kronen Zeitung spominje da se jedan od njih navodno raznio aktiviranjem eksplozivnog pojasa, no nema još potvrde tih navoda.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer izjavio da je teroristički napad u Beču izvelo nekoliko naoružanih ljudi.

U pucnjavi je teško ozlijeđen i jedan policajac.