ruska agresija

Lavrov optužio Ukrajinu da je “zaustavila” razgovore: Nismo dobili nikakav odgovor

lavrov – screenshot (1)

Lavrov je također opsudio nedavne izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovih savjetnika “koje ukazuju da njima uopće nisu potrebni takvi razgovori koji odlučuju o njihovoj sudbini”

Šef ruske diplomatije izjavio je da su razgovori o okončanju borbi u Ukrajini “zaustavljeni” jer Moskva još nije primila nikakav odgovor od Kijeva na svoj nedavni set prijedloga.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je na konferenciji za novinare u petak da su “oni (razgovori) upravo sada zaustavljeni zbog drugih prijedloga koje smo proslijedili ukrajinskim pregovaračima prije pet dana, koji su uzeli u obzir njihove komentare, i koji su ostali bez odgovora”.

Lavrov je također opsudio nedavne izjave ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovih savjetnika “koje ukazuju da njima uopće nisu potrebni takvi razgovori koji odlučuju o njihovoj sudbini”.

Vladimir Medinski, savjetnik predsjednika Vladimira Putina i vodeći ruski pregovarač u razgovorima s Ukrajinom, potvrdio je, ipak, da je održao nekoliko dugačkih razgovora u petak s čelnikom ukrajinske delegacije.

On nije pružio nikakve detalje o tome o čemu je raspravljano niti o tome da je bilo kakav napredak ostvaren, prenosi AP.