Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marović na liječenju u Beogradu, sam će se prijaviti policiji

svetozar marovic

Bivši visoki dužnosnik vladajuće DPS u Crnoj Gori Svetozar Marović, za kojim je zvanična Podgorica najavila raspisivanje potjernice zbog neodazivanje na izdržavanje zatvorske kazne, liječi se u Beogradu, prenosi Tanjug.

Izvor lista iz srpske MUP-a kazao je da će tokom sljedeće sedmice obavijestiti nadležne organe u Crnoj Gori da je Marović na liječenju te da ga oni neće hapsiti dok ne bude završen njegov medicinski tretman.

“Po izlasku iz bolnice Marović će se sam javiti istražnim organima Crne Gore koji ga traže. On se ne skriva u Beogradu već je u bolnici, o čemu su naši službenici obaviješteni, a tokom sedmice, kada dobijemo službeno potjernicu, pisanim putem obavijestit o tome i kolege u Crnoj Gori “, saopćio je izvor iz MUP-a Srbije.

Liječenje Marovića, kako se navodi, trajat će još dva mjeseca, a do tada, srpska policija ga neće hapsiti i izručiti Crnoj Gori.

Marović se navodno po dolasku u Beograd uredno javio policiji, izvijestio mjesto i adresu boravka te adresu klinike u kojoj će boraviti.

Policiji je saopćio da nema namjeru bježati, već će, po okončanju liječenja doći u Crnu Goru na izdržavanje zatvorske kazne.

Specijalno državno tužilaštvo objavilo je u martu Sporazum o priznanju krivice sa bivšim funkcionerom vladajuće DPS-a Svetozarom Marovićem, kojim je okrivljeni priznao da je zloupotrijebio službeni položaj i oštetio budvansku općinu za milionske iznose.

Tom nagodbom će morati odležat deset mjeseci i platiti 50.000 kazne, a državi vratit 1.096.000 eura državi.