Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izrael

Mediji: Ministar Ben-Gvir želi zabraniti Palestincima ulazak u Al-Aksu tokom ramazana

Foto: Arhiv

Krajnji desničar Ben-Gvir je tri puta upao u džamiju Al-Aksa nakon što je postao ministar sigurnosti, ali su ove postupke krajnje desničarskog ministra osudile mnoge zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države

Izraelski mediji tvrde da izraelski krajnje desničarski ministar za sigurnost Itamar Ben-Gvir ulaže napore da Palestincima zabrani ulazak u Al-Aksu tokom mjeseca ramazana.

Kako navodi izraelska televizija Channel 12, Ben-Gvir, koji je uzrokovao porast tenzija povremenim racijama u kompleks al-Aksa, zagovara odluku da se Palestincima zabrani ulazak u al-Aksu tokom predstojećeg ramazana, prenosi Anadolija.

Navodi se da se Ben-Gvir također zalaže za zabranu ulaska u džamiju al-Aksa Palestincima mlađim od 70 godina.

Krajnji desničar Ben-Gvir je tri puta upao u džamiju Al-Aksa nakon što je postao ministar sigurnosti, ali su ove postupke krajnje desničarskog ministra osudile mnoge zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države (SAD).

Glavni opozicioni lider Yair Lapid u izjavi od 5. januara kazao je da bi davanje upravljanja nad istočnom Jerusalemom i al-Akse ministru Ben Gviru tokom ramazana zapalilo region.