Globus

nebojša stefanović

Ministar MUP-a Srbije: Orić nije bio u Užicu, pogledajte šta pije na slici

18/03/2019

Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za Kurir da Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju, nakon što su jutros mediji u Srbiji ali u u BiH objavili fotografije s Orićevog profila na Facebooku, a na kojima se ratni komandant Srebrenice, kako je napisao, nalazi u blizini Valjeva i u Užicu.

“Naser Orić nije ušao u Republiku Srbiju. Za njim je raspisana potjernica i istog trenutka, kada bi kročio na našu teritoriju, bio bi uhapšen”, rekao je Stefanović i dodao:

“Pošto to dobro zna, siguran sam da on ne dolazi ni na 50 kilometara od granice sa Srbijom, a kamoli da prelazi u našu zemlju”.

“Očigledno je da na fotografiji koju je objavio, navodno iz restorana u Užicu, stoji posuđe tradicionalno istočnjačko, kakvo jeste uobičajeno u Sarajevu, ali ne i u Užicu. Posebno bi bilo čudno da restorani u Užicu služe vodu Olimpija, koju jasno možete vidjeti na fotografiji, kakvu služe u sarajevskim restoranima, a kakve nema na našem tržištu. Pošto vidim da Naser Orić čezne za turističkom ponudom Srbije, za njega imam posebnu preporuku – da što prije vidi unutrašnjost zatvora u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požarevcu ili Nišu.”

Zanimljivo je da ministar Stefanović nije “analizirao” i drugu fotografiju (ispod), a koju je Orić potpisao sa “Vrhovi Pašine ravni iznad Valjeva”

Podsjećamo, uprkos oslobađajućoj presudi za Orića na Sudu BiH 2018. godine, iz Beograda su poručili da potjernica za njim ostaje na snazi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.