Monstrum u Metkoviću silovao 75-godišnju ženu koja je od šoka preminula

silovanje-starica

Jučer oko 14 sati policajci su u kući u Metkoviću, nedaleko od graničnog prijelaza Gabela Polje, pronašli tijelo 75-godišnje žene. Kriminalističko istraživanje upućuje na to kako je starica preminula nakon silovanja, objavila je PU dubrovačko-neretvanska.

Dubrovački vjesnik piše kako se radi o 75-godišnjoj Miri Galić, koja je pronađena mrtva u svom stanu u Hercegovačkoj ulici. Dodaje se i kako je napadač komšija nesretne starice, 53-godišnji Vice Musulin, od ranije poznat policiji po krivičnim djelima.

[pull_quote_right]Nakon obdukcije utvrđeno je kako na tijelu žene nema rana, tako da je smrt najvjerovatnije nastupila uslijed šoka[/pull_quote_right]

Policajci su na mjesto zločina došli nakon dojave rodbine koja se zabrinula jer se starica nije javljala na telefon. Pronađeni su i tragovi koji upućuju na navedeno krivično djelo, a Musulin je priveden na ispitivanje u Policijsku stanicu Metković.

Osumnjičeni se tereti da je u noći s ponedjeljka na utorak provalio u stan 75-godišnjakinje, koju je potom silovao. Nakon što je počinio zločin, muškarac se udaljio u nepoznatom pravcu. Starica je nedugo nakon napada preminula.

Nakon obdukcije utvrđeno je kako na tijelu žene nema rana, tako da je smrt najvjerovatnije nastupila uslijed šoka. Glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero rekla je kako kriminalistička obrada slučaja još uvijek traje.

Dubrovački vjesnik javlja kako je starica živjela sama u trošnim barakama u Hercegovačkoj ulici nedaleko od graničnog prijelaza Gabela Polje.