Globus

prijelaz bajakovo

Na hrvatskoj granici prodavali krivotvorene testove na koronavirus

07/12/2020
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici za graničnu kontrolu su u petak, 4. decembra, provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na COVID-19 u dva slučaja

Policija će podnijeti kaznene prijave za krivotvorenje isprave protiv troje hrvatskih državljana koji su na graničnoj kontroli na prelazu Bajakovo dali krivotvorene testove na koronavirus, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na graničnom prijelazu Bajakovo policijski službenici za graničnu kontrolu su u petak, 4. decembra, provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na COVID-19 u dva slučaja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli u 13.40 sati, 49-godišnja hrvatska državljanka je policijskim službenicima dala krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na koronavirus Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Isto su potom učinili i 36- i 48-godišnjak, oba hrvatski državljani, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15.30 sati, dajući pritom policijskim službenicima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa.

Policija će protiv svih počinitelja podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave redovnim putem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.