Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Na Ostrvu se još nije rodila zvijer koja naređuje medvjedu”

Sergey

Ministar odbrane Rusije Sergey Shoygu poručuje Britancima da u njihovom “zoološkom vrtu još nije rođena zvijer koja može da naređuje medvjedu”.

Shoygu je na taj način prokomentarisao saopštenje britanskog kolege Michaela Fallona da Zapad “ne želi da medvjed gura svoje šape u Libiju”.

Na britanskom grbu je lav, napominje Shoygu i ukazuje na staru poslovicu: “Svi lavovi su mačke, ali nisu sve mačke lavovi”.

Shoygu je pred studentima ruskog Univerziteta za međunarodne odnose poručio da “pokušaj Zapada da uspori stvaranje novog svjetskog poretka vodi ka anarhiji”.

“Zaoštrava se borba za resurse i kontrolu nad putevima njihovog transporta. Pokušaji Zapada, na čelu sa SAD, da uspore proces uspostavljanja novog pravednijeg poretka vodi ka povećanju haosa i anarhije”, smatra Shoygu, a prenosi “Sputnjik”.

Ranije je ministar odbrane Velike Britanije Michael Fallon izjavio da se Zapadu ne sviđaju kontakti Rusije sa Libijom. Prema mišljenju britanskog ministra, Moskva na taj način “testira snagu Zapada – testira Alijansu”.