Globus

koronavirus

Nakon policijskog sata, Slovenija uvodi dodatne restriktivne mjere

24/10/2020

Režim na granici za sada se neće mijenjati, a moguć je i tranzit iz drugih država i u druge države

Slovenska vlada najavila je prije dva dana uvođenje novih restriktivnih mjera zbog širenja covida-19. Na konferenciji za novinare slovenski premijer Janez Janša najavio je obustave javnih i ekonomskih aktivnosti, od kojih većina stupa na snagu danas, a bit će na snazi najmanje sedam dana.

Zbog sprečavanja širenja zaraze covidom-19 slovenska vlada je već ranije smanjila broj ljudi okupljenih na jednom mjestu s deset na najviše šest, a od utorka navečer uvedena je i zabrana kretanja noću od 21 sat do 6 ujutro.

Nove mjere obuhvatit će zatvaranje restorana, hotela, trgovačkih centara, dječjih vrtića, studentskih domova. No bit će neke iznimke poput menzi u radnim organizacijama i bolnicama. Radit će dostava i preuzimanje hrane uz mjere zaštite. Također, lokalne vlasti su pozvane da omoguće rad vrtića za djecu čiji roditelji rade u nužnim javnim službama i poduzećima.

Kad je riječ o radnom procesu, preporučuje se da se rad organizira od kuće gdje je to moguće, a ondje gdje nije da se strogo primjenjuju epidemiološke mjere.

Režim na granici za sada se neće mijenjati, a moguć je i tranzit iz drugih država i u druge države.

Odluka o tome hoće li se mjere produžiti, zaoštriti ili ublažiti, bit će donesena sljedećeg četvrtka, prenosi index.hr.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.