Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Nakon što mu je automobil dignut u zrak preminuo proruski čelnik Berdjanska

New Project (77)

Okupatorske vlasti Berdjanska precizirale su da su u eksploziji oštećena još tri automobila koja su bila nedaleko od mjesta uzbune, ali u njima u tom trenutku nije bilo nikoga

Vojni komandant Berdjanska, okupiranog grada na jugu Ukrajine, preminuo je nakon što je u centru grada dignut u zrak njegov automobil, javile su večeras ruske RIA Novosti, pozivajući se na okupatorske vlasti dijelova ukrajinske regije Zaporožje.

Ranije je iz ureda proruskog gradonačelnika kazali kako su “teroristi kijevskog režima” digli u zrak automobil Artema Bardina u blizini upravne zgrade.

Tokom dana je javljeno da je Bardin u bolnici, pod nadzorom ljekara. Napomenuto je da je nakon eksplozije u teškom stanju prebačen u medicinsku ustanovu.

Okupatorske vlasti Berdjanska precizirale su da su u eksploziji oštećena još tri automobila koja su bila nedaleko od mjesta uzbune, ali u njima u tom trenutku nije bilo nikoga.

Bardin je još jedan u nizu ruskih saradnika koji je ubijen ili ranjen na okupiranim ukrajinskim područjima eksplozivom postavljenim u automobil.