Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kosovski mediji

Napad na Kosovu: Pojavio se snimak na kojem se vidi kako srpski napadači bježe?

napadaci kosovo
Foto: Screenshot/X

Kako se navodi u objavama, video iz drona je napravila agencija Associated Press, a navodno prikazuje napadače na kosovsku policiju koji su u bijegu

Video snimak koji navodno prikazuje naoružane pripadnike grupe koji su izvršili napad na kosovsku policiju kako se preko planina kreću u nepoznatom pravcu pojavio se na društvenim mrežama, a prenijeli su ga kosovski mediji.

Kako se navodi u objavama, video iz drona je napravila agencija Associated Press, a navodno prikazuje napadače na kosovsku policiju koji su u bijegu. Autentičnost snimka još nije potvrđena.

Sakrili se u manastiru

Podsjećamo, policiju Kosova je u nedjelju u ranim jutarnjim satima napala grupa maskiranih i naoružanih osoba, nakon što su organi reda pokušali da uklone barikade postavljene u Banjskoj i Zvečanu.

Usljed sukoba ubijen je policijski službenik Afrim Bunjaku, a nekoliko drugih je povrijeđeno.

Naoružana grupa se potom sklonila u manastir Banjska odakle su se sukobili sa kosovskom policijom.

Kosovska policija je poslije ubistva svog pripadnika ubila trojicu napadača i nekoliko njih ranila. Uhapšeno je njih šestoro.

Poznati identiteti ubijenih napadača

Potvrđeni su identiteti trojice od četvorice terorista koji su izvršili napad. Radi se o Igoru Milenkoviću i Bojanu Mijailoviću iz Leposavića i Stefanu Nedeljkoviću iz Zvečana.

Milenković je bio otac dvoje djece i da je radio kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica. Međutim, još nema dostupnih informacija o tome čime su se bavili Mijailović i Nedeljković.

Napomenuto je da su tokom pretresa samostana koji su teroristi zauzeli pronađeni dokumenti Milana Radoičića, poznatog kriminalca sa američke crne liste.

Napad na policiju Kosova rezultirao je smrću jednog kosovskog policajca i ranjavanjem dvojice drugih. Napadači su napadnuti nakon što su kosovske policijske snage uočile blokadu ceste. U razmjeni vatre, četiri napadača su ubijena.