Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka vlade

U Srbiji proglašen Dan žalosti zbog ubistva četvorice napadača na Kosovu

Dvije osobe ranjene u selu Banjska na Kosovu prebačene su u Opću bolnicu Novi Pazar
Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages/PIXSELL

Iako su naoružani lokalni Srbi postavili cestovnu barikadu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je optužio kosovskog premijera Albina Kurtija da je svojim aktivnostima posljednjih mjeseci isprovocirao incidente i pobunu Srba

Na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada Srbije proglasila je 27. septembra Danom žalosti u toj u zemlji a povodom događaja na Kosovu gdje su u nedjelju u oružanom napadu na policiju Kosova život izgubila četiri Srbina te jedan kosovski policajac.

“Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u srijedu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju počast nastradalima na Kosovu”, stoji u saopćenju iz Vlade Srbije.

Vučić optužuje Kurtija

Iako su naoružani lokalni Srbi postavili cestovnu barikadu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je optužio kosovskog premijera Albina Kurtija da je svojim aktivnostima posljednjih mjeseci isprovocirao incidente i pobunu Srba.

Vučić je odbacio odgovornost službenog Beograda za samoorganiziranje Srba, istaknuvši da su se “pobunili jer više ne žele trpjeti Kurtijev teror”.

No zastupnik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morao podnijeti ostavku jer je u jednodnevnom ratu između njega i Kurtija žrtvovao srpsku mladost na Kosovu.

“Vučić je na konferenciji za novinare u nedjelju priopćio sve same netočne podatke. Vlast je dužna obiteljima priopćiti kako su i zbog čega stradali njihovi najbliži”, rekao je Milivojević u izjavi za Betu.

“Srbija se urušava pod SNS-om”

Prema njegovim riječima, Srbija se potpuno urušava pod vlašću Srpske napredne stranke (SNS), a Vučić i SNS vode Srbiju iz poraza u poraz.

“Kurti je u Vučiću našao najboljeg izvođača radova i suborca na stvaranju velike Albanije”, zaključio je Milivojević.

U oružanom sukobu kosovskih Srba i policije u selu Banjska ubijen jedan policajac i trojica napadača, a nađeno je tijelo još jedne osobe za koju se sumnja da je sudjelovala u napadima.