Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić se sastao s ambasadorima Kvinte, traži da se policiji Kosova oduzme nadležnost

Foto: Instagram

Kosovska policija je nakon preuzimanja kontrole nad samostanom u selu Banjska pronašla veliku količinu oružja i vojne opreme.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio je u utorak da KFOR preuzme brigu o svim sigurnosnim pitanjima na sjeveru Kosova umjesto Policije Kosova.

Vučić je to zatražio u Beogradu tijekom susreta s veleposlanicima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Njemačke, tzv. Kvinte te šefom delegacijom Europske unije u Srbiji Emanuelom Giaufretom.

“Ponovio sam stavove Srbije o posljednjim događajima na Kosovu i zatražio da KFOR preuzme brigu o svim sigurnosnim pitanjima na sjeveru Kosova umjesto Kurtijeve policije. Također, postavio sam pitanje i zašto je kosovska policija odbila EULEX da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriju sjevera Kosova”, napisao je Vučić na Instagram nalogu.

Pripadnik kosovske policije ubijen je 24. septembra kada su naoružani napadači, njih oko 30, napali policijske jedinice u selu Banjska na sjeveru Kosova području naseljenom većinom Srbima.

U sukobima koji su uslijedili između te naoružane skupine i policije ubijena su četvorica napadača, a uhićeno je šest osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u napadu.

Kosovska policija je nakon preuzimanja kontrole nad samostanom u selu Banjska pronašla veliku količinu oružja i vojne opreme.