Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ne prestaju napadi u Alepu, najmanje 60 mrtvih (FOTO)

sirija

Najmanje 61 osoba poginula je, a 133 su ranjene u zračnim napadima koji ne prestaju u posljednja 24 sata na području sirijskog Alep.

Napadi se izvode na područjima koja su pod kontrolom sirijske opozicije.

Službenik civilne zaštite u Alepu Bibers Mishal kazao je za AA da su ruski vojni avioni bombardovali područje Bateba na zapadu Alepa. Koristili su bombe velike razorne moći.

Prema njegovim riječima, u bombardovanju je uništeno 25 kuća, a ekipe civilne zaštite koje su na terenu, rade na izvlačenju civila koji su ostali zarobljeni ispod ruševina.

sirija-3

Mishal je istakao da je u Batebi poginulo 19 civila, a 50 je ranjeno.

“Bolnice su pune ranjenika nakon zračnih napada izvedenim na naselja na istoku Halepa. Mnogim improvizovanim bolnicama hitno je potrebna krv. Zbog nedostatka medicinskih potrepština i lijekova stanje nekih pacijenata je kritično”, pojasnio je Mishal.

Lokalni aktivista u Alepu Ebu Yusuf potvrdio je da ruski vojni avioni i avioni snaga odanih sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu bombarduju Alep različitim vrstama razornih bombi.

sirija2

Yusuf je istakao da su mete zračnih napada naselja sa civilima te da se humanitarna situacija na područjima pod kontrolom sirijske opozicije pogoršava iz dana u dan.

“U Alepu vlada ljudska drama i to nikoga ne zanima. Da se ovako nešto dešava na Zapadu cijeli svijet bi bio na nogama”, poručio je Yusuf.