Globus

hrvatska

Nema povrijeđenih u zemljotresu, prve procjene govore da ni materijalna šteta nije velika

28/12/2020
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Načelnik Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec rekao je da je na području Siska oštećeno nekoliko krovova, dijelova stambenih objekata i dimnjaka zgrada

Gradonačelnik Siska Kristina Ikić Baniček izjavila je da u zemljotresu, koji je jutros pogodio ovaj grad, nema povrijeđenih, a da ni materijalna šteta, za sada, nije velika.

“Dobro je da nema povrijeđenih i da je, za sada, materijalna šteta još na nivou da se ne moramo zabrinjavati”, rekla je Baničekova.

Ona je potvrdila da nadležne službe primaju pozive uznemirenih građana, koji prijavljuju materijalnu štetu, kao i da su vatrogasci od ranog jutra na terenu, javljaju hrvatski mediji.

Baniček je rekla da su, za sada, u samo jednoj situaciji građani zatražili da im bude obezbijeđen smještaj.

Govoreći o šteti koju je potres ostavio na ustanovama o kojima brine grad, Baničekova je navela da su zabilježena oštećenja u Dječjoj biblioteci i u Gradskom muzeju, dok vrtići normalno rade.

Načelnik Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec rekao je da je na području Siska oštećeno nekoliko krovova, dijelova stambenih objekata i dimnjaka zgrada.

“Još smo u fazi prikupljanja podataka i obilaska terena, s obzirom na to da je epicentar potresa bio na području Petrinje”, rekao je Rosavec.

Rosavec je najavio da se uskoro može očekivati kompletnija slika posljedica koje je ostavio zemljotres koji se, osim u Sisku i Petrinji, osjetio i u Zagrebu.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.