Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Nestala mi je cijela porodica. Otac mi je samo brata ostavio”

sefer123

Nakon što su srpski mediji prvo javljali kako je Rade Šefer nakon ubijanja bivše žene, snahe i njenih roditelja digao ruku i na sebe, otkrilo se da je Šefera u samoobrani ubio tetak ubijene mladenke, Emmanuel D., koji je na vjenčanje stigao kao gost iz Francuske.

Rade Šefer je prvo ranio Emmanuelovu suprugu, a njihovo maloljetno dijete nalazilo se odmah kraj njih. Supruga je prevezena u bolnicu, a Emmanuel u policijsku stanicu u Kanjiži, gdje je dao iskaz nakon što je u stanicu stigao prevoditelj za francuski jezik.

614876_hro-natalija-i-vlastimir-sefer_ff

Policiji je Emmanuel kazao da je Šefera udario stolicom, štiteći suprugu i maloljetno dijete. Šefera je taj udarac stolicom usmrtio, a Emmanuel je istrčao na ulicu i dozvao pomoć.

Mladoženja koji je u jednome danu izgubio ženu, majku i rodbinu, za Alo! je potreseno dao kratku izjavu.

“Šta da kažem… Nestala mi je cijela porodica. Otac mi je samo brata ostavio…”, rekao je očajni Vlastimir Šefer.

Ubio ih u snu

Naime, gosti sa svadbe još su spavali u porodičnoj kući u Martonošu kada je Šefer ušao s lovačkom puškom. Ubio ih je redom, Nataliju, Šandora, Karolinu i bivšu suprugu Rozu, piše Blic.

Sin Vlastimir je spavao i nije znao što se događa. Krvavi pohod okončan je oko 9 sati i 30 minuta, kada je Šefera u samoobrani ubio gost iz Francuske.

“Rade se prije mjesec dana razveo od žene i otišao živjeti u Sentu. Jučer su bili svatovi, jer mu se ženio sin Vlastimir. Svatovi su se skupljali ovdje u kući, a otuda su otišli u lokal gdje je održano slavlje. Čujem da su se tamo posvađali i da je i policija intervenirala. Jutros oko 9.30 sati čuli su se galama i pucnjevi. Iz kuće gdje su svatovi došli prespavati izletio je čovjek iz Francuske koji je bio u svatovima i i počeo da vikati, na engleskom i francuskom je tražio pomoć”, priča komšija Matija Kovač.

Pretukao bivšu ženu na svadbi

Petar Bajtai, brat ubijenoga Šandora, za Blic je kazao kako ne zna zašto je došlo do tragedije.

“Ne znam zašto je ovo učinio. Svadba je bila vesela sve dok nije pretukao ženu i dok ga policija nije privela”, rekao je Petar.

Ubijena Karolina Bajtai radila je u Francuskoj kao frizerka, odakle se vratila kako bi pripremila svadbu svoje kćerke. “Karolina je po nekoliko mjeseci provodila u Francuskoj kod Natalije. Radila je kao frizerka, a nedavno se vratila s novcem koji je uštedjela za svadbu”, rekli su susjedi.

Nije odobravao sinov brak

Podsjetimo, jučer je u mjestu Martonoš kod Kanjiže u Srbiji došlo do ubistva šestero ljudi. Dan nakon vjenčanja, svekar je ubio suprugu svog sina Nataliju i njene roditelje, svoju suprugu i njene roditelje.

On se protivio braku svog sina s 25-godišnjom Natalijom, javlja Blic. Njegovoj supruzi snaha se sviđala, pa je u naletu bijesa uzeo lovačku pušku i ubio obje, ali i njihove roditelje koji su se zatekli u kući. Sin je srećom bio izvan kuće, on je preživio.

Na dan vjenčanja svekar je cijelo vrijeme pio, a u alkoholiziranom stanju danas je došao do kuće mladenkinih roditelja, gdje je došlo do krvave tragedije.