Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Nova ideja ISIL-a – kokoške samoubice? (FOTO)

21/07/2015

Vojne snage ISIS-a imaju novu ideju kako se efikasno riješiti neprijatelja, a za to su ima glavni adut- tzv. kokoške- samoubice, piše Daily Mail.

Brutalni militanti koji se trenutno bore oko grada Falluje, počeli su se koristiti živim kokošima na koje privežu eksplozivne naprave i onda ih protjeraju prema neprijateljskim taborima.

kkos isis

Nakon što kokoške, koje ne pobuđuju nikakvu sumnju u očima neprijatelja, dođu dovoljno blizu neprijateljskog tabora, vojnici ISIS-a aktiviraju bombu i na taj način raznesu kokoš i sve oko nje. Bombu navodno aktiviraju pomoću daljinskog upravljača.

Slike kokoši samoubojica dijele se društvenim mrežama od strane onih koji su oduševljeni novom metodom ISIS-ovih ratnika, ali i onih koji se zgražaju ovakvim postupanjima.
Stručnjaci ovakve poteze ISIS-ovaca obrazlažu time što ISIS-ovci ne prežu ni pred čim kako bi eliminirali neprijatelje.

kokos isis

“Korištenje životinja samo je jedan primjer kako njihovi umovi uživaju u pronalasku bizarnih načina da ubiju ljude,” rekao je neimenovani britanski vojnik koji se bori na strani Kurda.

Informacije o korištenju kokoški samouboica otkrivene su samo nekoliko dana nakon što je izašlo u javnost da su ISIS-ovci na kozu stavili eksplozivnu napravu i poslali je u kurdsku bazu u sirijskom gradu Kobani.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.