Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ruski predsjednik

Objavljen snimak: Gdje je i šta radi Putin dok stižu vijesti o pogibiji Prigožina

vladimir putin
Foto: Pres služba predsjednika Putina

BBC je ranije objavio da je šef Wagnera Jevgenij Prigožin, koji se nedavno pobunio protiv Putina, poginuo u padu aviona u Rusiji, a Wagner je za sve optužio rusku protuzračnu odbranu

Dok kruže izvještaji da je šef Wagner grupe navodno poginuo u zrakoplovnoj nesreći, poznato je i gdje je za to vrijeme bio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Naime, Putin je na koncertu.

Ruski diktator učestvuje na događaju koji je posvećen 80. godišnjici pobjede sovjetskih trupa u bitci kod Kurska, gdje je održao govor.

BBC je ranije objavio da je šef Wagnera Jevgenij Prigožin, koji se nedavno pobunio protiv Putina, poginuo u padu aviona u Rusiji, a Wagner je za sve optužio rusku protuzračnu odbranu.

Transponderi aviona koji se srušio sjeverno od Moskve prestali su slati podatke oko 18:11 sati po lokalnom vremenu, prema podacima s FlightRadar24.

Podaci o letu pokazuju da je avion registriran na šefa Wagnera Jevgenija Prigožina letio iznad Tverske oblasti nakon odlaska iz moskovske zračne luke, prije nego što je prijenos podataka o brzini i visini zaustavljen.