Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crna Gora

Objavljen snimak privođenja Amfilohija (VIDEO)

policija

Iz Uprave policije kazali su da su tokom sprovođenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, službenici policije na dvije lokacije ispred vjerskih objekata registrovali prisustvo većeg broja građana i sveštenika

Arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, priveden je danas u Centar bezbjednosti Podgorica.

On je na praznik Cveti održao službu u manastiru Zlatica u prestonici Crne Gore, da bi nakon iste bio priveden.

Policajci su došli u manastir Zlatica i nakon što su prišli Amfilohiju i ostalom sveštenstvu, rekli sljedeće:

“Imamo petnaest minuta, ili koliko je potrebno da stignemo do Centra za bezbjednost. Dajte nam vaše matične brojeve, datume rođenja i brojeve telefona”, rekao je jedan policijski službenik.

Iz Uprave policije kazali su da su tokom sprovođenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, službenici policije na dvije lokacije ispred vjerskih objekata registrovali prisustvo većeg broja građana i sveštenika.

“Građani i sveštena lica su registrovani ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica. Službenici policije su o događajima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obavještenja na navedene okolnosti”, navodi se.

Video snimak privođenja pogledajte u nastavku.