Globus

Završen uviđaj

Objavljen uzrok teške nesreće u Hrvatskoj: Poginuo Slovak, Slovencu krivična prijava

04/08/2022

U sva tri automobila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka bilo je po više osoba, ali niko od sedmero ozlijeđenih, kako je rekao dežurni hirurg Suad Crnica, nije teško ozlijeđen, odnosno "niko od njih neće biti hospitaliziran"

Završio je uviđaj trostrukog sudara na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u kojoj je poginuo 46-godišnji Slovak, a sedam je osoba ozlijeđeno te je poznato da se za izazivanje nesreće sumnjiči vozača slovenske registracije.

Kako je Hini rekao zamjenik županijske državne odvjetnice Bruno Kolaković, protiv državljanina Republike Slovenije bit će karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće iz nehaja, i to nesreće sa smrtno stradalom osobom te s velikom materijalnom štetom.

“Prve informacije s uviđaja ukazuju na nepropisno mijenjanje prometne trake na autocesti, no kao i u svakom drugom takvom predmetu, pričekat će se rezultati alkotestiranja, bit će u daljnjem toku naložena i prometna vještačenja, kao i obdukcija tijela preminule osobe”, rekao je Kolaković.

U sva tri automobila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka bilo je po više osoba, ali niko od sedmero ozlijeđenih, kako je rekao dežurni hirurg Suad Crnica, nije teško ozlijeđen, odnosno “niko od njih neće biti hospitaliziran”.

U nesreći na autocesti kod čvora Novigrad na Dobri danas oko 10:30 smrtno je stradala jedna osoba, a sedmero je ozlijeđenih prevezeno u bolnicu.

U prometnoj nesreći sudjelovala su tri vozila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih nacionalnih oznaka.

Prema informaciji ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu Perice Vucelića, nekoliko je timova Hitne zbrinulo i u karlovačku Opću bolnicu dovezlo sedam ozlijeđenih osoba.

Promet je od 10:30 do 13:25 bio u smjeru Zagreba u potpunom prekidu, potom su se uz posebnu regulaciju vozila propuštala jednim kolničkim trakom. Od 14:20 promet je otvoren u oba smjera, ali je i dalje gužva.

HAK u 14:50 javlja da je nakon prometne nesreće promet normaliziran, ali se u oba smjera mjestimice vozi usporeno.

“Nakon prometne nesreće na 51. km između čvorova Bosiljevo I i Novigrad u smjeru Zagreba promet je normaliziran, ali u oba smjera mjestimice se vozi usporeno, u kolonama između odmorišta Dobra i Draganić u smjeru Zagreba”, objavio je HAK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.