Globus

certifikati pri ulasku

Od ponoći nova pravila za ulazak u Srbiju, na popisu je i Hrvatska

23/07/2021

Hrvatska je i na popisu još 16 zemalja koje su obuhvaćene liberalizacijom mjera i za čije se državljane dopušta ulaz uz potvrdu o preboljenju ili uz odgovarajući PCR ili BAT (brzi antigenski test)

U Srbiji će od 24. jula u ponoć stupiti na snagu nova korona pravila o ulasku u zemlju koja podrazumijevaju potvrdu o potpuno cijepljenju ili o preboljenju COVIDA-19, a među državama čiji se certifikati priznaju je i Hrvatska.

Srbijanska vlada usvojila je Zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv COVIDA-19 i potvrda o preboljenju pri ulasku stranih državljana u Srbiju, saopćeno je iz srbijanskog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na popisu država čiji se certifikati priznaju od 24. jula su Gruzija, Monako, Kipar, Libanon, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka, a u najskorije vrijeme se očekuje da i građanima Armenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo s potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Hrvatska je i na popisu još 16 zemalja koje su obuhvaćene liberalizacijom mjera i za čije se državljane dopušta ulaz uz potvrdu o preboljenju ili uz odgovarajući PCR ili BAT (brzi antigenski test), a primjena također počinje u ponoć 24. jula.

Ministrica trgovine i turizma Tanja Matić istaknula je, u povodu liberalizacije mjera, da je devizni prihod od turizma povećan za 29,3 posto u odnosu na 2020. godinu, ocijenivši kako se novom odlukom Vlade može očekivati “još veći priljev stranih turista”, te “uspješnija turistička sezonu i značajna ekonomska dobit”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.