Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Oglasili se Rusi: Nismo gađali ništa blizu ukrajinsko-poljske granice

RAKE (1)
FOTO: onet.pl

Podsjećamo, u selu Przewodow u poljskom okrugu Hrubieszow blizu poljsko-ukrajinske granice u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije, a prema prvim informacijama dvije osobe su smrtno stradale

Službeni komentar o projektilima koji su danas pogodili poljski teritorij dalo je Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

– Izjave poljskih medija i dužnosnika o navodnom padu “ruskih” projektila na područje naselja Przewoduv je namjerna provokacija u cilju eskalacije situacije;

– Ruskim sredstvima uništenja nisu izvršeni udari na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice;

– Fragmenti koje su poljski mediji objavili u hitnim potragama s mjesta događaja u selu Przewoduv nemaju nikakve veze s ruskim oružjem, poručili su.

Podsjećamo, u selu Przewodow u poljskom okrugu Hrubieszow blizu poljsko-ukrajinske granice u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije, a prema prvim informacijama dvije osobe su smrtno stradale. Poljski portali pišu da su na licu mjesta vojska i policija, ali uzrok eksplozije službeno još nije poznat. Mediji pišu kako je riječ o vojnim projektilima, a neki tvrde da su u pitanju ruske rakete! No, zvanične potvrde još uvijek nema.