Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđen za ubistvo 22 žene, a onda je došlo do obrata

Mikhail Popkov112

Istražitelji koji rade na slučaju ruskog serijskog ubice Mihaila Popkova otkrili su niz jezivih grobnica punih ženskih ostataka.

Sibirska zvijer Mihail Popkov, poznatiji i pod nadimkom ‘vukodlak’, u zatvoru služi doživotnu robiju zbog silovanja i ubistva 22 žene.

Istražitelji su do novih saznanja došli zahvaljujući samom Popokovu koji je priznao ubistva koja istražitelji prethodno nisu povezivali s njim, piše Daily Mail. Policija strahuje da bi brojka mogla biti i puno veća, te da bi Popkov mogao nadmašiti i svog idola Andreja Chikatila, poznatijeg i kao ‘Mesara iz Rostova’, koji je ubio 53 osobe.

Kada su Popkova (51) uhapsili 2012. zloglasni serijski ubica rekao je kako želi ‘očistiti ulice Angarska od prostitutki’, a bivši policajac je svoje žrtve nakon silovanja masakrirao sjekirom, noževima i odvijačem. Obzirom da je radio kao policajac, žrtve kojima je nudio prevoz tokom noći vjerovale su mu, a on bi ih nakon što su ušle u auto, odvezao u šumu gdje bi ih ubijao. Policija vjeruje kako je Popkov počeo s ubijanjima kada je u kanti za smeće pored svog doma našao dva korištena kondoma. Odmah je posumnjao da ga žena vara, što mu je bio okidač za zvjerska ubistva. Kasnije se ispostavilo da mu supruga nije imala nikakvu aferu.

Izvori bliski policiji tvrde da Popkov sada priznaje i druga ubistva koja prethodno nisu bila povezana s njim. Iz policije za sada ne žele otkrivati novu brojku ‘vukodlakovih’ žrtava, jer duga i iscrpna istraga još uvijek traje.

https://www.youtube.com/watch?v=rFXnZnB6gJI