Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Osuđen na godinu dana zatvora jer je zaražen koronom išao u kafić i pomagao komšijama

kafici maske (1)

Umjesto u kućna četiri zida, sredovječni muškarac je otišao u kafić

Zbog širenja zaraze, tačnije jer je uprkos zarazi covidom-19, otišao u kafić popiti piće i potom usput isprazniti komšijama septičke jame, na Općinskom sudu u Virovitici sa nepravomoćnom presudom suočio se 62-godišnji Virovitičanin.

Osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjom uslovnom kaznom nakon što ga je virovitičko Općinsko državno odvjetništvo optužilo za tri kaznena djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Kako piše Jutarnji, sve je krenulo nakon što mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest početkom septembra i pritom mu je izrečena mjera samoizolacije. No umjesto u kućna četiri zida, sredovječni muškarac je 11. septembra ove godine otišao u kafić u Viroviticu. Na terasi je s dvoje prijatelja popio piće.

Zatim ni sutradan nije imao mira već je rano ujutro otišao kod komšija u čije se dvorište dovezao traktorom i cisternom. U ulozi vrijedne pčele radilice, ispraznio je septičku jamu te nakon pola sata otišao kući da bi istog dana, u popodnevnim satima, još jednoj porodici odradio isti posao.