Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mihajlo Dianov

Ovo je branitelj Azovstala prije i poslije ruskog zarobljeništva

2366a1cc-25f0-40df-a62d-991b20acccdf

Novinar Voice of Americe na Twitteru je objavio fotografije Dianova prije i poslije ruskog zarobljeništva. “Nemam riječi. Zastrašujuće”, kratko je komentirao ispod fotografija

Mihajlo Dianov, muzičar i ukrajinski vojnik, nedavno je pušten iz ruskog ratnog zarobljeništva. Dianov je bio zatočen u čeličani Azovstal u Mariupolju, koju su Rusi nakon duge borbe na kraju ipak uspjeli osvojiti i okupirati.

Novinar Voice of Americe na Twitteru je objavio fotografije Dianova prije i poslije ruskog zarobljeništva. “Nemam riječi. Zastrašujuće”, kratko je komentirao ispod fotografija.

Saudijci iz Rusije doveli desetero stranaca, među njima i Hrvata Vjekoslava Prebega.

Za puštanje zarobljenika je kod Vladimira Putina lobirao saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman. U telefonskom razgovoru u četvrtak navečer dvojica čelnika izrazila su “zadovoljstvo transferom stranih ratnih zarobljenika u Saudijsku Arabiju (…) a što je obavljeno uz osobnu medijaciju prijestolonasljednika”, objavio je Kremlj u saopćenju.

Kijev je u srijedu objavio da je s ruske strane oslobođeno 215 ukrajinskih i stranih boraca u zamjenu za 55 ruskih zarobljenika, među kojima je i bivši zastupnik Viktor Medvedčuk, blizak Putinu, koji je u Ukrajini optužen za veleizdaju.

U Saudijsku Arabiju bilo je prevezeno desetero stranaca – hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zatim petorica Britanaca, dvojica Amerikanaca, Marokanac i Šveđanin. Prebeg se u četvrtak vratio u Hrvatsku, kao i petorica Britanaca u svoju domovinu.