Nesreća u Hrvatskoj

Pijanom vozaču BMW-a motor stisnuo noge, usmrtio je radnika kojem je završavala smjena

Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica

Vozač (22) koji je u teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj stanici HAC-a u Mraclinu usmrtio radnika HAC-a ima višestruke teške povrede, ali nije životno ugrožen, a budući je pozitivan na koronavirus, na liječenju je u KB-u Dubrava.

“Vozač ima kontuzije i subduralni hematom mozga, koji u ovom momentu ne zahtijeva akutno neurohirurško liječenje, ima obostrane kontuzije pluća i složene prijelome obaju donjih ekstremiteta koji će zahtijevati vjerojatno kirurško liječenje”, rekao je u Dnevniku HTV-a dr. Mislav Rakić iz KB-a Dubrava.

Imao 1.8 promila alkohola u krvi

HTV neslužbeno doznaje da je 20-godišnji vozač BMW-a imao 1.8 promila alkohola u krvi.

Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica.

Automobil je probio nekoliko zidova i usmrtio 53-godišnjeg radnika Hrvatskih autocesta (HAC) koji je bio u zgradi. Automobil je doslovno uletio u HAC-ov objekt, objavila je policija.

Probio zid debljine 40-ak centimetara

Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarine HAC-a, kaže kako se sve dogodilo u po njemu čudnim okolnostima, pri zasigurno velikoj brzini.

“S obzirom na to da je traka do objekta bila zatvorena za promet… direktno, kroz zid debljine 40 centimetara, unutra je razbio još tri zida”, kazao je Ribičić. Dodaje kako je najgore što je pri tom smrtno stradao njihov 53-godišnji zaposlenik, dugogodišnji djelatnik HAC-a.

Vatrogasci izvlačili mladića

Vatrogasci koji su 20-godišnjeg vozača izvukli iz smrskanog automobila kažu kako je to bila teška intervencija.

“Nakon što smo uklonili vrata vozača, morali smo i odrezati sjedalo vozača i pomaknuti ga unazad jer naletom na objekt jednostavno su motor i armatura, volan, stisnuli noge vozaču i nismo ga mogli osloboditi na drugačiji način”, rekao je Ivica Maceković, v. d. zapovjednika JVP-a Grada Velike Gorice.

Poginuo blagajnik kojemu je smjena trebala završiti za manje od pola sata

Kako piše Index, poginuo je 53-godišnji D.B. Riječ je o blagajniku koji u HAC-u radi preko 20 godina.

Stradalom muškarcu je uskoro završavala smjena. Poginuo je pola sata prije odlaska kući. U tom trenutku bio je sam u smjeni, za 20-ak minuta trebala mu je doći zamjena.