Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počelo suđenje Bosanki i njenom ljubavniku za ubistvo djevojčice

alibalic

U Okružnom sudu u Kranju počelo je suđenje Sandi Alibabić i Mirzanu Jakupiju, monstruoznom paru iz Jasenica, koji se sumnjiči za svirepo premlaćivanje dvogodišnje A. Sandine kćerke.

Djevojčica je 4. jula prošle godine umrla u Kliničkom centru u Ljubljani, ne probudivši se iz kome, piše Dnevni avaz.

Suđenje je nedavno bilo prekinuto, jer je Alibabić u pritvoru rodila dječaka, kojeg je Centar za socijali rad u Jasenicama privremeno oduzeo. Jučer je pročitana optužnica i saslušana optužena.

U optužnici se navodi da Alibabić od aprila do smrti nije davala dovoljno hrane djevojčici, zbog čega je dijete mnogo gubilo na težini. Od juna je bešćutna majka prestala da vodi brigu o higijeni kćerke, zbog čega se u više navrata uneredila. Djevojčica je i zatvarana u kući, gdje je bespomoćno ležala na podu, a čuvao ju je pas. Na tijelu je imala i više uboda, najvjerovatnije injekcijom.

Sanda Alibalić i Mirzan Jakupi

Jakupi je 14. maja optuženoj poslao SMS: “Ubiti ću je, prokletu malu životinju”.

Alibalić je ispričala kako je u subotu 2. jula u 5.30 sati, prije odlaska na posao, poljubila djevojčicu, a oko podne ju je nazvao njen ljubavnik i govorio kako djevojčica ne diše i ima napola zatvorene oči. Alibalić mu je rekla da zove hitnu, a on joj je odgovorio da nema kredita na telefonu pa je ona pozvala pomoć. Kada je stigla kući, djevojčica je nepomično ležala na podu.