Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

United Airlines: Bezbjednjaci na prinudni odmor, putnicima odšteta

13/04/2017

Ukupno tri pripadnika službi bezbjednosti poslati su na prinudni odmor nakon što su na silu istjerali putnika na letu aviona kompanije United Airlines, javili su američki mediji.

Grupa pripadnika obezbjeđenja praktično je izvukla putnika iz aviona nakon što je ovaj odbio da dobrovoljno napusti letjelicu i ustupi mjesto članu osoblja zbog prebukiranosti.

Kako javlja CNN, tri pripadnika obezbjeđenja poslata su na prinudni odmor zbog ovog incidenta, a svim putnicima će biti isplaćena odšteta u visini cijene karte.

Izvršni direktor United Airlines Oscar Munoz izvinio se putnicima “zbog istinski užasnog događaja” i najavio detaljnu istragu do 30. aprila, kako se ovakvi incidenti ne bi ponovili.

On je rekao da se neće povući sa mjesta direktora.

U međuvremenu, advokati istjeranog putnika Davida Daoa pokrenuli su postupak protiv Uniteda Airlinesa i zatražili od kompanije da sačuva sve dokaze.

Dao je snimljen kako ga izvlače iz aviona na aerodromu u Chicagu”, vrišteći i okrvavljen. Ovaj video snimak vidjelo je više miliona ljudi.

Ministarstvo saobraćaja najavilo je istragu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.