Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Policajac spasio muškarca iz zapaljenog auta, kamere sve snimile (VIDEO)

spas

“Kada su sekunde važne”, piše u opisu objave

Policajac iz Kalifornije Jarred Houston uspio je spasiti život vozaču koji je ostao zarobljen u vozilu. Automobil se zapalio neposredno poslije nesreće, a požrtvovana akcija učinila je Houstona junakom u SAD-u.

Snimka spašavanja zabilježena je kamerom i svjedoči o dramatičnim trenucima na cesti u Kaliforniji. Vozač poslije nesreće nije mogao otvoriti vrata, dok se ispod poklopca motora pojavio plamen.

Policijska uprava u Elk Groveu objavila je snimku spašavanja vozača.

“Kada su sekunde važne”, piše u opisu objave.

Houston je brzo stigao do mjesta nesreće i ugledao automobil u suprotnoj traci. Prednji dio vozila je bio značajno oštećen, a ispod haube je izbijao plamen. Prišao je vozilu i primijetio da čovjek ne može izaći iz vozila.

Policajac mu se obratio i saznao da je vozač zaglavljen u zapaljenom autu. Shvativši da je svaka sekunda važna, policajac je otišao do vrata suvozača i pokušao razbiti staklo.

“Sklonite se od prozora”, upozorio je Houston bespomoćnog čovjeka prije nego što je razbio staklo.

“Daj mi ruku… imam te”, rekao je požrtvovani policajac prije nego što je zgrabio vozača i kroz prozor blokiranih vrata ga izvukao na sigurno.

Vozač je potom prevezen u lokalnu bolnicu, gdje je primljen s lakšim povredama. Uzrok nesreće se istražuje, a identitet čovjeka još uvijek nije objavljen, piše People.

“Ponosan sam na Houstona i njegov junački podvig. Bez oklijevanja je učinio sve što je bilo nužno da bi se izbjegla tragedija. Ponosim se njegovom hrabrošću i plemenitošću”, navodi Timothy Albright, šef policijske postaje u Elk Groveu .

Objava snimke na Facebooku izazvala je brojne komentare korisnika koji su oduševljeni podvigom policajca.

“Kakav podvig! Savršen primjer besprijekorne službe”, napisao je jedan od mještana.

Drugi korisnik kaže da je poslije incidenta u njegovoj ulici upoznao Houstona, te da je oduševljen njegovim smislom za humor.