Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rusija

Policija ponovo uhapsila lidera opozicije Alexeya Navalnyja

Alexei_Navalny334

Navalny je priveden u četvrtak kada je policija ušla u ured Fondacije za borbu protiv korupcije, izjavila je njegova glasnogovornica Kira Yarmysh

Moskovska policija ponovo je privela Alexeya Navalnyja, najistaknutijeg opozicionog rivala predsjednika Vladimira Putina i vladajuće stranke Ujedinjena Rusija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navalny je posljednjih godina nekoliko puta zatvaran zbog organizovanja ili učestvovanja u nenajavljenim protestima. Njegova organizacija Fondacija za borbu protiv korupcije objavila je izvještaje o navodnoj korupciji od strane visokopozicioniranih ličnosti, uključujući i premijera Dmitrija Medvedeva.

Navalny je priveden u četvrtak kada je policija ušla u ured Fondacije za borbu protiv korupcije, izjavila je njegova glasnogovornica Kira Yarmysh. Za sada nema informacija o optužbama protiv njega.

Navalny je ranije na Twitteru saopštio da je policija pretres izvela kako bi ga spriječila u snimanju i emitovanju programa “Navalny Live“ na internet kanalu YouTube. Kazao je i da je prošlosedmičnu epizodu gledalo 1,4 miliona ljudi i da se to nije svidjelo ruskim vlastima.

Ministarstvo pravde Rusije ranije je stavilo Navanyja na listu stranih agenata po osnovu optužbi da Fond za borbu protiv korupcije prima strane donacije.