Globus

crna gora

Porodila se, pa ubila bebu i bacila je u jamu, sada se i ona bori za život

15/04/2020

Zdravstveno stanje porodilje od prvog dana je teško, i dalje je životno ugrožena i nalazi se na odjeljenju Intenzivne njege

Protiv M. P. (36) iz zetskog sela Bijelo Polje podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je ubila bebu nakon porođaja. Beživotno tijelo novorođenčeta pronađeno je nakon što su ljekari prijavili M. P. policiji

Ona je, kako saznaje crnogorska Pobjeda, pred inspektorima priznala da je ubila bebu.

Tijelo bebe pronađeno je u zetskom selu Bijelo Polje i poslato je na obdukciju nakon što se majka 5. aprila javila ljekarima Kliničkog centra Crne Gore zbog zdravstvenih problema. Međutim, prećutala je da se neposredno prije toga porodila.

Zdravstveno stanje porodilje od prvog dana je teško, a kako piše ovaj list, i dalje je životno ugrožena i nalazi se na odjeljenju Intenzivne njege.

Prilikom prijema pacijentkinja je kazala da ima ginekoloških problema, nakon čega je pregledana. Ljekari su nakon detaljnog pregleda imali drugačiju sliku, zbog čega su posumnjali u njenu priču. O tome su obavijestili policiju, koja je na osnovu svih tragova utvrdila da se radi o porodilji.

Zbog sumnjivih okolnosti policija je pretresla porodičnu kuću porodilje i zatekla tijelo bebe u jami.

Kako je nezvanično saopšteno, majka bebe porodila se van ljekarske ustanove i za sada nije poznato ko je ovoj tridesetšestogodišnjakinji pomogao prilikom porođaja, ali je saslušano više svjedoka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.