Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Darko Kovačević “Daruvarac”

Prebio bivšu djevojku, oteo mladića i tukao djecu, pa ga oslobodili

darko-kovacevic

“Daruvarac” je poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i kaznenih prijava – njih četrdesetak

Puštanje Darka Kovačevića “Daruvarca” iz pritvora, u kojem je bio šest mjeseci, još je uvijek glavna tema u javnosti. Kovačević koji je ljetos brutalno pretukao 18-godišnju djevojku, izašao je na slobodu nakon što se nisu stekli uvjeti za održavanje rasprave, a istekao je i maksimalan rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru, što je izazvalo brojne komentare u javnosti.

“Daruvarac”, koji ima i državljanstvo BiH, je poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnijela niz prekršajnih i kaznenih prijava – njih četrdesetak.

Među tim kaznenim prijavama je i više nanošenja teških tjelesnih povreda, pucanje iz vatrenog oružja, nasilničko ponašanje, prisila prema policajcu, otmica, narušavanje nepovredivosti doma te niz tučnjava… Iako se radi o teškim kaznenim djelima, Darko Kovačević ni za jedno od tih djela nije odgovarao, odnosno nema nijednu presudu. Ovaj stari policijski znanac, osim niza kaznenih i prekršajnih djela s elementima nasilja, ima i bogatu historiju brojnih saobraćajnih nesreća. Unatoč svemu tome, Kovačević je slobodno šetao Zadrom, a onda i brutalno pretukao 18-godišnjakinju.

“Daruvarac” je početkom decembra 2012. u jednom kafiću nasrnuo na ženu s kojom je tada bio u vezi. Baš kao i Lorenu, udarao ju je šakama po glavi, srušio je na pod, udarao po cijelom tijelu te je vukao po podu kafića, doznaje 24sata. Policija ga je brzo pronašla te je priveden na prekršajni sud, no već je istog dana pušten na slobodu. U novembru 2008. godine s prijateljem je presreo dečka bivše djevojke te ga fizički napao.

Dvojac je muškarca pretukao i ugurao u automobil. Odvezli su se na drugu lokaciju i tamo nastavili maltretirati muškarca.

Tada je “Daruvarac” zaradio kaznenu prijavu zbog protupravnog oduzimanja slobode, a napadnuti muškarac završio je na Hitnoj. Iste godine je u noćnom klubu bez ikakvog povoda napao dvojicu maloljetnika. Prebio ih je, nakon čega su završili na Hitnoj, a on je zaradio prijavu za nasilničko ponašanje. Prije četiri godine verbalno je nasrnuo na policajce, urlao na njih, odgurnuo ih i pobjegao.

Iako je Darko Kovačević “Daruvarac” trenutno na slobodi, njemu se suđenje nastavlja. Iduća rasprava određena je za 9. januara 2019. godine. Sljedeće je ročište, dakle, početkom januara, a predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić smatra da slučaj može biti “u vrlo brzom roku” proglašen nepravomoćnom presudom.

“Tu je došlo do spleta nesretnih okolnosti, ali sad se opet vraćamo na to da je prvenstveno tome razlog nefunkcionalni Zakon o kaznenom postupku”, rekao je Turudić.