Globus

Pred Berlusconija iskočila polugola aktivistica dok je glasao

04/03/2018

Obnažena članica feminističke grupe Femen upala je danas na glasačko mjesto u Milanu, u trenutku kada je tamo glasao bivši premijer Silvio Berlusconi (81).

Žena, na čijim su obnaženim grudima crnim markerom bile ispisane riječi “Berlusconi, istekao ti je rok”, skočila je na sto dok je Berlusconi glasao, poslije čega je on odmah, u pratnji obezbjeđenja, napustio prostoriju, prenosi AP.

Mediji podsjećaju da su aktivistkinje Femena prekinule Berlusconija tokom glasanja i na izborima 2013. godine.

Na parlamentarnim izborima u Italiji pravo glasa ima oko 50,7 miliona Italijana, a birališta će biti otvorena večeras do 23 sata.

Savez stranaka desnog centra, na čijem čelu je Berlusconi, mogao bi da osvoji najviše poslaničkih mjesta, ali ne i parlamentarnu većinu, navodi Reuters.

Prema anketama, Pokret pet zvjezdica, usmjeren protiv establišmenta, trebalo da bude pojedinačna stranka sa najviše osvojenih glasova, a vladajućoj Demokratskoj partiji prognozirano je treće mjesto na ovim izborima.

Očekuje se da će mediji odmah nakon zatvaranja glasačkih mjesta objaviti izlazne ankete, a potpuni rezultati očekuju se mnogo sati kasnije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.