Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednički izbori u Srbiji: Potvrđeno šest kandidatura

srbija_izbori

Republička izborna komisija /RIK/ Srbije potvrdila je do sada šest kandidatura za predsjedničke izbore koji će biti održani 2. aprila, a rok za prijave za učešće na izborima za predsjednika Srbije ističe u ponoć.

RIK je proglasio kandidature Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Saše Radulovića, prenose beogradski mediji.

Kandidat SNS-a Aleksandar Vučić govorio je ovih dana u javnosti da će izborna trka za predsjednika biti neizvjesna, ali da je uvjeren da će se građani odlučiti za nastavak razvoja Srbije.

Vuk Jeremić, bivši predsjednik Generalne Skupštine UN, u Srbiji važi za najjačeg Vučićevog protivkandidata, dok je Sašu Jankovića predložila Grupa građana “Za Srbiju bez straha”.

Prema pisanju medija, potrebnih 10.000 potpisa sakupio je i dvadesetšestogodišnji Luka Maksimović koji je praveći parodiju na političku scenu u Srbiji dao sebi ime Ljubiša Preletačević Beli, a koji najavljuje da će se ako ne pobijedi u predsjedničkoj trci u Srbiji, kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

Redoslijed kandidata na izbornom listiću biće određen javnim žrijebom 17. marta.