Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Prigožin tvrdi da je Bahmut osvojen, Ukrajinci poručuju: To nije istina

Foto: Twitter
Prigožin i jedinica Wagner

“Danas u 12 sati potpuno smo zauzeli Bahmut”, rekao je Prigožin u snimci na kojoj se vidi u borbenoj uniformi ispred reda boraca koji su držali ruske zastave i Wagnerove transparente

Jevgenij Prigožin , šef ruske plaćeničke skupine Wagner, izjavio je da je danas preuzeo potpunu kontrolu nad ukrajinskim gradom Bahmutom.

“Danas u 12 sati potpuno smo zauzeli Bahmut”, rekao je Prigožin u snimci na kojoj se vidi u borbenoj uniformi ispred reda boraca koji su držali ruske zastave i Wagnerove transparente.

Dodao je da će se njegove snage početi povlačenje iz Bahmuta od 25. maja kako bi otišli na odmor i preobuku. “U potpunosti smo zauzeli cijeli grad, od prve do zadnje kuće”, dodao je Prigožin.

Prigožin je u svom govoru poručio Zelenskom da poljubi Bidena u čelo i pozdravi ga kad se s njim bude sastao na G7 samitu.

Dok je Prigožin to govorio, u pozadini su se mogle čuti eksplozije. Ukrajinska vojska odbacila je njegovu tvrdnju. Zamjenik ukrajinskog ministra obrane je za Sky News kazao da to nije istina te da se u Bahmutu još uvijek vode teške borbe. Dodao je da je situacija u Bahmutu kritična.