Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Profesor koji je predvidio pobjedu Trumpa ima nove vijesti

lichtman

Čovjek poznat i kao “Vidoviti profesor” zbog toga što je tačno predvidio rezultat svih predsjedničkih izbora u SAD od 1984. uključujući i izbore 2016. sada ima novo predviđanje.

On, naime, tvrdi da će Donald Trump biti opozvan nakon pozivanja na odgovornost (impeachment).

– Postoje velike šanse da će se Trump suočiti s impeachmentom – rekao je Allan Lichtman u jednoj TV emisiji.

Lichtman koji na Američkom u niverzitetu u Washingtonu predaje političku istoriju, tvrdi da koristi vlastiti sistem od 13 “tačno-netačno” tvrdnji kako bi procijenio da li će sadašnja stranka na vlasti zadržati poziciju u Bijeloj kući. U svakom slučaju, kada se radi o njegovom previđanju Trumpovog impeachmenta, on kaže da je ono zasnovano na njegovom instinktu, piše CNN.

– Prije svega, tokom čitavog života on se poigravao na ivici zakona. Vodio je ilegalnu dobrotvornu organizaciju u New Yorku. Nezakonito je dao prilog kampanji kroz tu dobrotvornu organizaciju. Koristio je dobrotvornu organizaciju kako bi namirio vlastiti poslovni dug. On se suočava s optužbama na osnovu propisa o reketiranju i korupciji – rekao je Lichtman.

Na konstataciju novinara da optužbe nikada nisu dokazane pred sudom i pitanje zašto očekuje impeachment kad su republikanci većina u oba doma parlamenta, odgovorio da i republikance Trump čini nervoznima.

– On je nekontrolisani pucač. Niko ne zna u šta on stvarno vjeruje ili šta misli. Njega se ne može kontrolisati. Većina republikanaca bi više voljela Mikea Pencea, apsolutno predvidljivog, lojalnog, konzervativnog republikanca – rekao je Lichtman.