Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Brdo-Brijuni"

Protesti protiv Vučića i Dodika u Tirani, Rama poručio da su dobrodošli

New Project (19)

Demonstranti su se sukobili sa policijom

Pokret “Samoopredeljenje” Aljbina Kurtija, koji je poznat kao najradikalniji političar na Kosovu, organizirao je u Tirani, gdje se održava regionalni skup “Brdo-Brijuni”, protest protiv dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Demonstracije su organizirane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sjedišta predsjednika Albanije i kancelarije premijera.

Demonstranti su se sukobili sa policijom.

Albanski premijer Edi Rama rekao je da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobrodošli u Tiranu na samit zapadnobalkanske šestorke u okviru procesa Brdo-Brioni.

Rama je, komentarišući zahtjev albanskog radikalnog pokreta “Samoopredjeljenje” da proglasi nepoželjnim osobama Vučića i Dodika, za TV “Pink” rekao da je “Albanija slobodna zemlja”, ali i da su gosti dobrodošli.

“Ovo je slobodna zemlja, svako ima pravo da protestuje i da zagovora sve što smatra ispravnim, ali ovaj samit organizuje predsjednik i kao svoje goste ima predsjednika Srbije i člana Predsjedništva BiH i oni su dobrodošli”, rekao je Rama.