Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

okrutno ubistvo

Prva kazna doživotnog zatvora izrečena u Sloveniji

New Project – 2021-12-06T161225.459

Ne znam šta mi se dogodilo. Ubio sam troje nedužnih ljudi

U Sloveniji je u ponedjeljak trostruki ubojica Silvo Drevenšek osuđen na doživotnu kaznu zatvora, što je prvi takav slučaj od kako je 2008. godine izmjenama krivičnog zakona doživotni zatvor ponovo uveden kao sankcija za najteža krivična djela.

Drevenšek je pred završetak glavne rasprave na sudu u Ptuju priznao da je na Badnju večer prošle godine u selu Gerečja vas ubio svoju bivšu partnericu, a nakon toga, i to u prisutnosti njihova 4-godišnjeg sina, još i njene roditelje.

Žrtve Branko (62), Jožica (59) i Mojca (36) Lešnik

“Ne znam šta mi se dogodilo. Ubio sam troje nedužnih ljudi. Nikada u životu prije nisam pomislio na ubistvo i više nikad ni neću”, kazao je ubica na sudu.

Tužiteljstvo je za njega tražilo jedinstvenu doživotnu kaznu zatvora zbog okrutnosti zločina koji je okarakteriziralo kao posebno okrutno i planirano ubistvo, motivirano osvetom i koristoljubljem.

Na sudu su odbačeni pokušaji odbrane da se počinitelj proglasi neuračunljivim u vrijeme počinjenja nedjela.

Tridesetpetogodišnjak je partnericu i njene roditelje ubio hladnim oružjem u njihovoj kući, jer ga je žena s kojom je imao dijete napustila i tražila podjelu stečene imovine, prenosi Hina.