Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ranjavanje u Splitu

Redovan u crnoj hronici: Sinoć je upucan stari “policijski znanac”

marko

Bekavac je javnosti postao poznat nakon što jekao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama

Sinoć kasno u Splitu iz vatrenog oružja u vrat upucan je Marko Bekavac, stari znanac policije koji već više od decenije puni stupce crne hronike.

“Sinoć u 21:40 u Janjevskoj ulici u Splitu 27-godišnjak je ranjen vatrenim oružjem. Pružena mu je liječnička pomoć, a prema informacijama kojima raspolažemo, radi se o lakšoj povredi u predjelu vrata. Na mjestu događaja je obavljen uviđaj Provodi se kriminalističko istraživanje, u cilju otkrivanja i procesuiranja počinitelja”, saopštili su iz policije.

Podsjetimo, prije svega pola godine na njega je ispred jednog splitskog kafića usred dana pucao Ivan Giljanović i ranio ga u nogu, a nakon samo dvadesetak dana je ponovo završio u splitskoj bolnici, i to na Jedinici intenzivnog lječenja. U KBC je primljen s teškim povredama glave.

U julu prošle godine, Bekavca se, pak, dovodilo u vezu s pucnjavom na Bačvicama kada je iz pištolja u lijevu natkoljenicu upucan Dino M.

Jedna od najluđih priča s Bekavcem je događaj iz septembra 2016. godine kada je otet na Bačvicama i brutalno pretučen. Naime, nakon što je pušten iz istražnog zatvora na Bilicama, gdje je proveo četiri mjeseca osumnjičen za pokušaj ubistva, Bekavca su nepoznate osobe otele, strpale u kombi i doslovce ga izmrcvarili, kako se spekuliralo, bejzbolskim palicama.

Bekavac je javnosti postao poznat nakon što jekao 17-godišnjak nožem 2008. ubio 21-godišnjaka na Bačvicama, za što je bio osuđen na pet godina maloljetničkog zatvora.