Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u hrvatskoj

Riješen slučaj iz 2020. godine: Željka je ubio brat i tijelo sakrio u šumi

d1bd709d-4e54-4171-8135-eef44522cb48

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke su održali presicu na kojoj su dali dodatne detalje

Policija je riješila nestanak Željka Šlibara (51) iz Kutine i sumnjaju da ga je usmrtio 56-godišnji brat i potom sakrio tijelo u obližnjoj šumi.

Kako piše Sisak.info, 56-godišnjak je zatim prijavio policiji nestanak brata tvrdeći da se 6. oktobra 2020. udaljio s mjesta stanovanja i detaljno opisao kako je bio obučen.

“Šlibar je rođen 3. decembra 1968. godine, a prijavljeno prebivalište mu je u kutinskoj Ulici Matije Gupca. Srednje je tjelesne građe, visok oko 175 cm, smeđe kratke kose s čeonom ćelavosti, smeđih očiju i teško pokretan. U vrijeme nestanka bio je odjeven u crni donji dio trenerke, tamnu majicu dugih rukava s bijelim ovratnikom i patikama”, objavila je tada policija.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke su održali presicu na kojoj su dali dodatne detalje.

“Radilo se o bolesnoj i teškoj pokretnoj osobi, a tijelo je bilo sakriveno u blizini mjesta stanovanja. Početkom marta pronađeni su dijelova tijela i odjeće za koje se naknadno otkrilo da se radi o nestaloj osobi”, rekli su na presici. “Radi se o osobama koje se međusobno poznaju, izvidi su tajni i ne možemo govoriti o detaljima samog nestanka,”, kažu iz policije.

Navode kako su se nakon nestanka pojavile sumnje da se radi o ubistvu te je započeto kriminalističko istraživanje koje trajlo do jučer. Počinitelj je danas uhapšen i predan pritvorskom nadzorniku.

“Paralelno s istragom se provodilo krim istraživanje i osoba je pronađena i to ne dojavom građana već radom policijskih službenika”, rečeno je na konferenciji za medije.