Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"RIA"

Rusija tvrdi da je iznad Krima oborila 38 dronova

krimski most
Foto: Screenshot/Twitter

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaje o eksplozijama. Nije bilo ni naknadnih komentara ukrajinskih zvaničnika o ovom slučaju

Ruski sistemi protivzračne odbrane uništili su 38 bespilotnih letjelica koje je lansirala Ukrajina iznad Krimskog poluotoka, izvijestila je u nedjelju državna novinska agencija RIA, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

Reuters je prije toga javio da je cestovni saobraćaj u blizini krimske luke Feodosije privremeno ograničen, pozivajući se na izjave ruskih službenika na Krimu koje su se čule nakon navoda o nekoliko snažnih eksplozija u tom području na ukrajinskim i ruskim društvenim mrežama, prenosi Hina.

Cestovni saobraćaj također je zatvoren na mostu koji povezuje poluotok Krim s ruskim kopnom, prema Telegram kanalu ruske uprave koja upravlja mostom.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaje o eksplozijama. Nije bilo ni naknadnih komentara ukrajinskih zvaničnika o ovom slučaju.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je jučer u Antaliji da će Rusija rasporediti dodatno oružje u novoformiranom moskovskom i lenjingradskom vojnom okrugu kao odgovor na ulazak Finske i Švedske u NATO, prenosi Tanjug.

Lavrov je naglasio da se Rusija u mirovnom procesu za Ukrajinu ne oslanja previše na pomoć Švicarske, pošto je ta zemlja, kako je naveo, “odavno izgubila neutralnost”.