Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"kamion bomba"

Ruski Nacionalni antiteroristički odbor objavio zvaničnu verziju o uzrocima rušenja dijelova Krimskog mosta

New Project – 2022-10-08T104757.908

Ruski predsjednik Vladimir Putin jutros je naložio formiranje istražnog odbora, te naredio ruskim dužnosnicima da odu na lice mjesta i utvrde šta se dogodilo

– Kamion je dignut u zrak na Krimskom mostu, objavio je ruski Nacionalni antiteroristički odbor.

U zvaničnom saopštenju se još navodi:

– To je dovelo do požara na sedam spremnika goriva željezničkog voza. Dva automobilska raspona mosta su se djelomično urušila, prenijeli su ruski mediji zvaničnu verziju onoga što se dešavalo jutros oko 6 sati na Krimskom mostu.

Okupacione vlasti na Krimu tvrde da u incidentu niko nije ozlijeđen. No, za sada nema zvaničnih informacija o sudbini vozača kamiona i vlasnika automobila koji su se našli u njegovoj blizini u trenutku eksplozije.

Pojavili su se i prvi snimci nakon što je požar na mostu većim dijelom ugašen, evo kako jutros most izgleda…

– Ono što se dogodilo na Krimskom mostu je objava “rata bez pravila”, izjavio zamjenik Državne dume Ruske Federacije Oleg Morozov, a njegove riječi prenijele RIA Novosti.

– Dugo najavljivani teroristički napad na Krimski most više nije samo izazov, to je objava rata bez pravila, poručio je Morozov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin jutros je naložio formiranje istražnog odbora, te naredio ruskim dužnosnicima da odu na lice mjesta i utvrde šta se dogodilo.

“Krim, most, početak. Sve ilegalno mora biti uništeno, sve ukradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je Rusija okupirala mora biti protjerano”, napisao je na Twitteru Mikhail Podolyak, savjetnik u uredu predsjednika Ukrajine.