Globus

Dragan Milovanović Crni

“Šabačku ljevicu” traže kriminalci, razmišlja da ode iz Srbije

01/12/2021

"Nakon svega što se dogodilo u subotu, Crni nema nikakvog povjerenja u lokalnu policiju i njihove namjere da hoće da ga zaštite. Vidjeli ste da su pretukli i dvojicu aktivista i fotografa, ali niko od nasilnika nije priveden, niti saslušan“, kaže Milovanovićev prijatelj koji je želio da ostane anoniman

Dragan Milovanović Crni zaustavio je u subotu bager koji je išao na ljude u Šapcu i tako spriječio krvoproliće koje su šabački naprednjaci, po svemu sudeći, planirali da naprave. Zbog činjenice da se odupreo nasilnicima koji su, pored bagera, bili naoružani i motkama i čekićima, Milovanović posljednjih dana preživljava pravu golgotu. Prema saznanjima portala Nova.rs, batinaši proteklih dana pokušavaju da dođu do Milovanovića i da mu se osvete, zbog čega je on bio prinuđen da se “skloni” u Beograd.

Zbog nereagovanja institucija, prije svega Policijske uprave u Šapcu na čelu sa načelnikom Zoranom Jevđenićem, Milovanović je već napustio Šabac. Ako se prijetnje, zastrašivanja, ali i potraga za njim nastave, planira da napusti Srbiju i utočište pronađe u inostranstvu, saznaje Nova.rs.

Dragan Milovanović Crni u subotu, na mirnom protestu građana na mostu u Šapcu, bio je prinuđen da reaguje i zaustavi bager koji se kretao ka ljudima, budući da vozač nije namjeravao da stane.

Milovanović je krenuo ka kabini bagera, ali ga je onda jedan od vozača mašine, Dušan Prokić, šutnuo nekoliko puta u glavu. Crni se popeo i uzvratio istom mjerom. Ubrzo, reagovala je policija i privela Milovanovića, ali ne i batinaše sa motkama i čekićima, kao ni bageristu i suvozača, koji su željeli da prođu – preko ljudi.

Naprednjaci, željni osvete, krenuli su isto veče da traže Milovanovića po grada, ne sluteći da je on već priveden. Sutradan, Milovanović je pušten iz pritvora, a batinaši od tada na sve načine pokušavaju da se dokopaju Crnog.

„Crnog već danima traže „napredni“ batinaši koji žele da mu se osvete za to što je razbio nos jednom od njih. Bili smo prinuđeni da sklonimo Crnog na sigurnu lokaciju, van Šapca, jer nasilnici nemaju namjeru da stanu. Sa druge strane, nakon svega što se dogodilo u subotu, Crni nema nikakvog povjerenja u lokalnu policiju i njihove namjere da hoće da ga zaštite. Vidjeli ste da su pretukli i dvojicu aktivista i fotografa, ali niko od nasilnika nije priveden, niti saslušan“, kaže Milovanovićev prijatelj koji je želio da ostane anoniman.

Dodaje da zbog svega što se dešava, Milovanović planira da napusti Srbiju, jer ne vjeruje da će se situacija smiriti.

„Jednostavno, on se plaši za svoj život. Bio je u subotu prinuđen da reaguje, i od tad se hajka ne stišava. Na kraju, izgleda da će morati da ode u inostranstvo i tamo da se privremeno sakrije. U subotu se policija povukla pred batinašima, tako da bi bilo naivni kada bi vjerovali da oni žele da ga zaštite“, kaže Milovanovićev prijatelj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.