Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sin i supruga Slobodana Miloševića u Moskvi žive kao lordovi

mira-markovic-marko-milosevic

Marko Milošević, sin bivšeg haškog optuženika i predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića u Moskvi i zemljama bivšeg SSSR drži više ekskluzivnih restorana i noćnih klubova, od čega izdržava sebe i majku Mirjanu Marković.

Marko, između ostalog, drži poznati moskovski noćni klub “Garaža” i luksuzni restoran “Siksti”, u koji često dolaze političari, sportisti i pjevači iz Srbije, piše Telegraf.rs.

Porodica Slobodana Miloševića, uprkos vjerovanju većine, ne živi skromno, a Marko, koji je suvlasnik u više ugostiteljskih objekata u Moskvi, ubire visoki prihod.

– Oni žive u elitnom dijelu Moskve, Rubljovci, koji je poput Senjaka i Dedinja. Njima je, kad su došli u Moskvu, mnogo pomogla porodica Karić, a Marko je, čim je stao na noge, nastavio da se bavi onim čime se bavio u Srbiji – vođenjem noćnih klubova – iako se oni formalno ne vode na njega – kaže izvor blizak porodici Milošević.

Milosevic-porodica

Objekti u koje je Milošević uložio svoj kapital su razrađeni i ekskluzivni: “Garaža” je omiljeno mjesto mladih Rusa i stranaca željnih provoda, jer je otvorena svakog dana, dok se restoran “Siksti” nalazi na 60. spratu Kule Federacije, poznatom poslovnom kompleksu i najvišem soliteru u Evropi.

Ovaj lokal preko dana radi kao restoran, a uvečer se pretvara u mesto poznato po ekskluzivnim žurkama, koje posjećuju mnogi poznati Srbi.

Crna Gora udarila na Rusiju – sankcijama!

Branko Radun, politički analitičar, smatra da je Marku vjetar u leđa dala činjenica da je sin Slobodana Miloševića, budući da su svi veći biznisi povezani s politikom.

– Kad neko ima pozadinu kao on, to može samo da mu pomogne da uđe u posao. Samo njegovo pojavljivanje otvara mnoga vrata, jer je stvorio jake kontakte i upoznao bitne ljude navodi Radun.

Bijeg nakon 5. oktobra

Marko Milošević pobjegao je u Rusiju 6. oktobra 2000. samo nekoliko sati poslije svrgavanja njegovog oca s vlasti. Njegova majka Mirjana mu se pridružila tri godine kasnije, da bi 2007. oboje dobili politički azil u Rusiji.

Njoj se, inače, sudi za zloupotrebu službenog položaja, zbog čega je za njom raspisana poternica.