Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština Srbije izglasala novi saziv Vlade Srbije

Vucic

Narodna skupština Srbije, na sjednici koja je počela u utorak u 14 sati, izglasala je novi saziv Vlade Srbije, tako što je za premijera Aleksandra Vučića i ministre koje je predložio, od 225 prisutnih poslanika, za je glasalo 163, a protiv je bilo 62, javlja Anadolu Agency.

Tokom prvog dana sjednice, mandatar Vučić šest sati izlagao je ekspoze, dok su drugog dana šefovi poslaničkih grupa iznosili svoja mišljenja o programu buduće Vlade. Trećeg dana održana je rasprava poslanika, koja je trajala sedam sati, nakon čega je uslijedilo glasanje prozivkom.

Slijedi polaganje zakletve ministara i premijera Vučića, čemu će prisustvovati i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, a mandat nove Vlade počinje od trenutka kada zakletva bude položena.

Novu Vladu na mjestu predsjednika predvodiće Aleksandar Vučić. Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova je Ivica Dačić, potpredsjednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsjednica i ministarka građevine Zorana Mihajlović, a potpredsjednik i ministar trgovine je Rasim Ljajić.

Ministarstvo finansija predvodiće Dušan Vujović, Ministarstvo privrede Goran Knežević, Ministarstvo poljoprivrede Branislav Nedimović, Ministarstvo rudarstva Aleksandar Antić. Ministarka pravde je Nela Kuburović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar prosvjete Mladen Šarčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar rada Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

U novoj Vladi nalazi se i tri ministra bez portfelja, Jadranka Joksimović, Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.