Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koronavirus

Slovenija u crvenom: 741 novozaraženi, dvoje umrlih

SLOVENIA-LJUBLJANA-COVID-19-SCHOOL-REOPEN
SLOVENIA-LJUBLJANA-COVID-19-SCHOOL-REOPEN (210126) -- LJUBLJANA, Jan. 26, 2021 (Xinhua) -- Students and parents are seen on their way to school in Ljubljana, Slovenia, Jan. 26, 2021. Kindergartens and the first three grades of primary school will open as planned on Tuesday in nine of Slovenia's 12 regions, the prime minister's office confirmed to local media on Monday. (Photo by Zeljko Stevanic/Xinhua) Zeljko Stevanic Photo: XINHUA/PIXSELL

Po novoj karti ECDC-a od četvrtka, koja se objavljuje svake sedmice a izrađuje na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih, Slovenija je u potpunosti u crvenom

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđena 741 zaraza koronavirusom, a dvije su osobe preminule od posljedica zaraze, objavila je u subotu slovenska vlada.

S 3748 testova potvrđena je 741 zaraza ili 19,8 posto među testiranima.

Broj zaraženih koji završe u bolnicama i dalje je u znatnom porastu.

Pema informaciji slovenskog ministarstva zdravstva, hospitalizirano je trenutno 189 pacijenata, od čega ih je 44 na intenzivnoj njezi.

Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu porastao je na 531 slučaj, a aktivnih slučajeva zaraze ima 6682.

Po novoj karti ECDC-a od četvrtka, koja se objavljuje svake sedmice a izrađuje na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih, Slovenija je u potpunosti u crvenom, prenosi Hina.