Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jeziv prizor

Smrt na Zrću: Kobna je bila kombinacije kokaina, metamfetamina i amfetamina

zrce

“Ludo je kako te sunce natjera da sebi poželiš uništiti život”, napisao je na svom Facebook profilu 21-godišnji mladić uoči “Hideouta”, festivala elektronske muzike na popularnoj plaži Zrće na otoku Pagu s kojeg se nikad nije vratio

Mladi Britanac umro je u zadarskoj Općoj bolnici 2. jula od posljedica konzumiranja veće količine narkotika, javio je lokalni portal Zadarski.hr

“Ludo je kako te sunce natjera da sebi poželiš uništiti život”, napisao je na svom Facebook profilu 21-godišnji državljanin Velike Britanije uoči “Hideouta”, festivala elektronske muzike na popularnoj plaži Zrće na otoku Pagu s kojeg se nikad nije vratio.

Mladom Britancu pozlilo je nakon festivala na putu prema apartmanu koji je unajmio u Novalji.

Onesvijestio se i pao, a pronašli su ga prolaznici i pozvali hitnu pomoć.

“Našli su ga u grmlju. Još je disao, ali teško, krkljao je. Bio je to stravičan prizor. Došla je odmah hitna pomoć i oni su učinili sve što su mogli, ali bilo je već prekasno”, kažu mještani.

Mladić je u zadarskoj Općoj bolnici odmah priključen na aparate za disanje, ali je ubrzo preminuo od, kako je utvrđeno, kobne kombinacije kokaina, metamfetamina i amfetamina.

Tokom održavanja festivala “Hide out”, hrvatska policija je otkrila i procesuirala sedam krivičnih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama, za koja je osam osoba krivično prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu i to: četiri državljana Velike Britanije, dva hrvatska i jedan australski državljanin, te jedna državljanke Republike Srbije. Zbog prodaje droge uhapšeno je osam osoba, među njima najviše stranaca, koji su posjetiteljima nudili razne opijate od ecstasyja i ketamina do marihuane i kokaina.